over mij

Mijn naam is Marjolein van der Wildt – Romeijn. Ik ben getrouwd met een veteraan en moeder van twee zonen.

Van 2005 – 2011 heb ik zitting gehad in de Ouderraad van de basisschool van onze kinderen. Aanvankelijk als lid. Later, van 2006 tot januari 2011, als voorzitter.

Ook was ik enige jaren notuliste en lid van het Jeugd- en Jongerenberaad (JJB) van de Beatrixkerk te Ede. Bovendien ben ik daar actief geweest als leiding kindernevendienst.

Tevens ben ik enige jaren leiding geweest bij de kabouter-speltak van Scoutinggroep De Langenberg te Ede.

Het mag duidelijk zijn, dat werken met mensen altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest is.

_MG_0136-2

Van augustus 1990 tot januari 2000 werkte ik als secretaresse bij diverse bedrijven. In januari 2000 koos ik er bewust voor om me gedurende enige tijd vooral te richten op mijn gezin. Toen het begon te kriebelen om weer aan het werk te gaan, besloot ik mijn hart te volgen. In april 2004 werd ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Ede. Nog steeds doe ik dit buitengewoon leuke werk met veel liefde en plezier.

Door dit werk kom ik vaak met veel verschillende mensen in aanraking. Steeds meer begon het tot me door te dringen, dat mensen mij heel snel in vertrouwen namen. Ze deelden niet alleen lief, maar ook leed met mij en ik merkte, dat ik dit niet erg vond. Ook zag ik vaak waar het probleem zat. Alleen wist ik het niet uit te leggen of had er geen oplossing voor. Daarom besloot ik in 2012 de opleiding tot Professioneel Psychodynamisch Coach te gaan volgen. Op 1 mei 2013 startte ik mijn eigen praktijk Avance Coaching.

In december 2022 werd ik vrijwilligster/begeleidster bij het Odensehuis in Ede. Dit is een ontmoetingsplaats voor mensen met beginnende geheugenklachten en hun omgeving. Het is mooi, waardevol werk dat mij veel voldoening geeft. 
Dit werk én mijn levenservaring maakten dat ik uiteindelijk het volgende besluit nam: Iedereen die begeleiding zoekt in een persoonlijk traject of voor een workshop, is welkom. Maar mijn focus ligt vooral (maar niet uitsluitend) bij mensen die ziek (geweest) zijn en mantelzorgers. Want daar ligt mijn hart.

Datum/periode
3 oktober 2023
oktober 2014
september 2012 – juli 2013
20 november 1991
1989 tot 1990
1987 tot 1989
1983 tot 1987

Opleiding
Training Samen Dementievriendelijk
Module Familieopstellingen
Professioneel psychodynamisch coach
Contactvaardigheden voor de telefoniste/receptioniste
Schoevers directiesecretaresse
HAVO
Mavo D-niveau, 7 vakken

Diploma/certificaat
N.v.t.
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja

Levenservaring

Een stevig postuur heb ik altijd gehad. Tel daarbij op dat ik als jong meisje ook nog goed bleek te kunnen leren en dat ik een aparte, hoge stem had. Dit leidde nogal eens tot plagerijtjes en pesterijtjes. Hierdoor heb ik van jongs af aan flink kunnen oefenen op het verkrijgen en behouden van mijn mentale veerkracht. Met wisselend succes.

Toch bleek in 1997 hoe goed het met mijn mentale veerkracht gesteld was. Mijn moeder bleek borstkanker te hebben, terwijl ik op het punt stond die zomer voor het eerst moeder te worden. Bovendien werd begin dat jaar bekend, dat mijn man vanuit Defensie vanaf eind november voor zes maanden uitgezonden zou worden naar Bosnië. Dat jaar was een behoorlijk emotionele achtbaan.

Ik herinner me, dat ik me concentreerde op het NU. Probeerde rustig te blijven. De situatie te accepteren en er niet tegen te vechten. Ik kon er immers niets aan veranderen. En… ik ‘bleef staan’. Dat feit alleen al versterkte mijn zelfvertrouwen en veerkracht nog eens extra.
Gelukkig ging het niet alleen goed met mij, maar ook met mijn moeder, mijn man én onze inmiddels geboren zoon.

We zijn nu vele jaren en een zoon verder. En weer heb ik geconstateerd, dat mijn veerkracht nog steeds goed is. In 2021 bleken mijn beide ouders veel zieker dan aanvankelijk gedacht werd. Binnen acht maanden tijd hebben mijn familie en ik afscheid moeten nemen van deze twee dierbare mensen. Het was een bizar anderhalf jaar met enkele pieken en heftige dalen. En toch… we staan nog. Ik sta nog.

Zo werd ik ongewild binnen anderhalf jaar tijd een doorgewinterde ervaringsdeskundige op vlakken als bijv. mantelzorg en rouw.
Hopelijk kunnen mijn ervaringen, kennis en vaardigheden anderen vooruit helpen.

Nu begrijp je misschien ook waar mijn visie en missie op gebaseerd zijn. (zie hieronder)

visie & missie

Heel bewust heb ik dit logo en deze naam gekozen voor Avance Coaching. Dit heeft alles te maken met de visie en de missie van mijn praktijk.

Het logo, de visie

Het sneeuwklokje is altijd de eerste voorbode van de lente. Hoe bar en koud de winter ook is geweest. Je kunt er altijd op vertrouwen, dat dit dappere bloempje als eerste zijn groene sprietjes boven de grond uitsteekt. Zelfs als er nog sneeuw ligt! Ik ben ervan overtuigd, dat dat ook voor mensen geldt. Je bent veerkrachtiger dan je denkt. Geen probleem zo groot of je kunt het aan. En misschien zelfs oplossen of iets aan de situatie veranderen. Soms heb je daar hulp bij nodig. Ik kan en wil je die hulp graag bieden. Het is waar. Je hebt vaak geen invloed op wat jou in dit leven overkomt. Maar... je hebt wel invloed op hoe je daarmee omgaat.
Avance, voor mensen die vooruitgang willen.

de naam, de missie

'Avance' is Frans voor 'vooruitgang'. Precies dat wat je wilt als je steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt of jezelf wilt ontwikkelen. Met behulp van diverse technieken (zie 'Wat is psychodynamische coaching?') begeleid ik mijn cliënten naar hun eigen oplossing. Problemen mogen dan universeel zijn, hoe deze ervaren worden is per persoon verschillend. Evenals de manieren waarop zij daarmee om kunnen gaan of iets aan kunnen veranderen. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar een bij hen passende oplossing.
Met andere woorden: Avance, zoveel meer dan een luisterend oor.