wandelcoaching

Waarom wandelcoaching?

Het is mogelijk om bij Avance gecoacht te worden tijdens een wandeling. Dit kan incidenteel tijdens een coachingstraject of standaard tijdens een wandelcoachingstraject. 

Door te bewegen worden er meer hersendelen geactiveerd, dan tijdens het zitten. (zie afbeelding hierboven) Dit leidt tot een snellere verwerking van de ervaringen en inzichten, die de cliënt tijdens de wandelcoaching opdoet. Bovendien heeft wandelen in de natuur een ontspannende uitwerking op het menselijk gestel en worden ook alle zintuigen geactiveerd.

Hier maak ik tijdens de wandelcoaching graag gebruik van. De combinatie buiten zijn, bewegen, visualiseren en reflecteren zorgt ervoor, dat de cliënt snel en zeker tot de kern van de hulpvraag komt.

Het gebruik van symbolen/metaforen uit de natuur kan zo krachtig zijn, dat ze niet alleen inzicht in de hulpvraag, maar ook de oplossing kunnen geven

(foto links)
De gemeente Ede beschikt over vele mooie locaties, waar in alle rust gewandeld en gecoacht kan worden. In overleg met de cliënt zal de locatie voor wandelcoaching bepaald worden. (foto rechts)
Afhankelijk van de locatie is er tijdens of na een sessie de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie of thee.