Trajecten
Trainingen
workshops

Het (Wandel)Coachtraject

Het coachtraject bestaat uit een intakegesprek en 5 – 10 sessies.
Een intakegesprek duurt ca. 1 uur en een sessie ca. 1,5 uur.

De sessies worden gepland met een tussenperiode van 2 à 3 weken. Dit heeft als doel, dat de cliënt de tijd krijgt om één en ander te laten bezinken. Bovendien stelt het mij (de coach) in staat om de ontwikkeling van de cliënt goed te blijven volgen.

Een gemiddeld coachtraject bestaat uit een intakegesprek en 5 sessies.
Voor meer informatie over wandelcoaching, zie ‘Wandelcoaching’.

De Shorttrack

Dit is een kort coachtraject. Afhankelijk van de hulpvraag bestaat dit traject uit 2 of 3 sessies van 1 uur (inclusief intakegesprek en evaluatie).
De shorttrack is uitermate geschikt gebleken voor o.a. het coachen op angsten. Denk daarbij aan angst voor vliegen, autorijden, maar ook angst voor bijv. de tandarts en examenvrees/faalangst.
Ook negatieve emoties als irritatie, stress en boosheid kunnen hiermee hanteerbaar en zelfs volledig weggenomen worden.
DE SHORTTRACK … DE KORTSTE WEG NAAR EEN BETER LEVEN!

Workshops

Workshop BewustZijn

Met enige regelmaat wordt de workshop BewustZijn gegeven. Het doel van deze workshop is het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfkennis door te werken aan het Zelf-BewustZijn.

Zelfkennis is heel belangrijk. De basis van de beslissingen die je neemt in je leven, ben jijzelf. Wanneer je jezelf goed kent, neem je beslissingen die bij je passen. Dan zit je lekker in je vel en heb je zelfvertrouwen.

Door ingrijpende gebeurtenissen in je leven kun je echter uit balans raken. Vaak zijn dit negatieve gebeurtenissen, zoals (dreigend) ontslag, scheiding of ziekte. Het kunnen echter ook positieve gebeurtenissen zijn, zoals het krijgen van kinderen of een nieuwe baan met nieuwe verantwoordelijkheden, etc.

Tijdens deze workshop word je weer aan het denken gezet. Waar/wat is mijn passie? Wat vind IK leuk? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Waar liggen mijn grenzen? Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik?

Met behulp van diverse technieken ga je op een milde, vriendelijke manier naar jezelf kijken. Gegarandeerd zul je na deze workshop met een positief gevoel naar huis gaan. (Nog) niet altijd met de antwoorden die je wilde krijgen. Wel altijd met inspiratie en genoeg stof tot nadenken.

Workshop OverLeven

De workshop OverLeven gaat OVER het LEVEN en het OVERLEVEN daarvan. Met speciale aandacht voor Rouw en Verlies (van een dierbare, werk, gezondheid, een relatie, toekomstbeeld). Hoe ga je daarmee om? Jij moet verder. Maar hoe doe je dat? Door oefeningen en gesprekken krijg je weer grip op jezelf en jouw leven.

De workshop wordt gegeven in samenwerking met Mira van Ravenswaaij-Tiecken, rouwcoach bij LIJV-Coaching. (https://www.lijv-coaching.nl/

 

AANVULLENDE INFORMATIE WORKSHOPS:

De workshops zijn ook zeer geschikt voor bedrijven, instellingen en organisaties.

In overleg kan het programma van de workshop aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever, mits dit de doelstelling van de workshop niet voorbijstreeft.

Ook is het mogelijk om de workshop op locatie te geven.

 

Trainingen

De training Back to Base-IK is een uitgebreide versie van de workshop BewustZijn. Deze dagtraining is ontwikkeld voor bedrijven en instellingen. Teambuilding en persoonlijke ontwikkeling gaan hierbij hand in hand. 

Het doel van deze training is teruggaan naar de basis (jezelf) door het vergroten van het ZELF-BewustZijn. Hierdoor krijgen burn-out, stress, angst, depressie en onzekerheid geen kans meer. Bovendien vergroot het weerbaarheid, positiviteit en zelfvertrouwen. En dat zal ontegenzeggelijk een positief effect hebben op het GROEPS-BewustZijn.

Bij deze training worden ook technieken gebruikt, die buiten (in het bos) plaatsvinden. Daarom is het van belang dat kleding en schoeisel aangepast worden aan de omgeving en het weer. Zorg dus voor makkelijk zittende kleding, goede wandelschoenen en een (regen)jas.

De dag wordt afgesloten met een drankje bij het houtvuur. En aangezien niets meer verbindt dan ‘samen koken, samen eten’, kookt de groep, onder begeleiding van Koken op Houtman, op datzelfde vuur zijn eigen avondeten. Ook hier wordt dus teruggegaan naar de basis.

Kortom, de training Back to Base-IK is een waardevolle en inspirerende ervaring.

Handig om te weten:

– De training wordt uitsluitend op verzoek gegeven.
– Een prijsopgave ontvangt u op aanvraag.
– De dag is geheel verzorgd met koffie/thee/water, lunch en Koken op Houtman.
– Het is mogelijk het programma aan te passen aan de specifieke hulpvraag van de opdrachtgever.

Aanmelden/aanvragen prijsopgave/informatie

Het aanmelden voor de workshop, het aanvragen van een prijsopgave voor de training en/of het verkrijgen van meer informatie kan telefonisch (voor telefoonnummer, zie ‘Contact’) of door het invullen van het contactformulier op deze site.

Ook de workshop wordt op verzoek gegeven. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. Neem hiervoor contact met mij op als hierboven vermeld. Dan kunnen we in overleg één en ander vastleggen.

Wil je graag meer informatie over trainingen of workshops? Bel me dan of vul het contactformulier in.
Ik ben graag bereid één en ander toe te lichten.